Jongen vestigt per ongeluk Tetris-wereldrecord

Laurien Onderwater

03-01-2018 13:03:27

tetris

Deze fanatieke Tetris-speler was van plan om het honderd lijnenrecord in het bekende spel te vestigen. In plaats daarvan behaalde hij per ongeluk een ander wereldrecord.

Is het je ooit overkomen dat je per ongeluk een wereldrecord hebt gevestigd? Ons ook niet. Jonas Neubauer wel. Deze fervente Tetris-speler was van plan het honderd lijnenrecord te behalen in het jaren oude computerspel. Bij Tetris is het namelijk de bedoeling de blokken zo te stapelen dat wanneer de speler een I-blok in de overgebleven gleuf plaatst, er vier lijnen worden gemaakt, wat veel punten oplevert.

Terwijl Neubauer – die speelt onder de naam NubbinsGoody – zich concentreerde op dit honderd lijnenrecord, vestigde hij per ongeluk een heel ander record. De knul behaalde namelijk 300.000 punten binnen 2 minuten. En dat is nog nooit iemand gelukt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

O, en een dag later vestigde Neubauer alsnog het honderd lijnenrecord. Snelle jongen, die Neubauer.

Bronnen: Speedrun, Gizmodo

Lees ook:

KIJK 1/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar