KIJK 12/2018 ligt nu in de winkel!

Laurien Onderwater

22-11-2018 06:59:29

complotdenkers KIJK 12/2018

Yes, de nieuwe editie van KIJK is uit! Met op de cover: graven in het brein van de complotdenker. Snel naar de winkel of bestel KIJK 12/2018 online.

In deze editie brengt KIJK de voorlopig laatste aflevering van de rubriek Complot! Een uitstekende aanleiding om een paar belangrijke vragen te stellen. Zoals: hoe komt het dat iemand in samenzweringstheorieën gaat geloven? En aangezien er nogal veel complotdenkers zijn: vormen ze een gevaar voor de samenleving? Je leest het in KIJK 12/2018.

Verder in dit nummer:

  • Technologische hoogstandjes genoeg in Nederland. Maar welk idee van eigen bodem is nu het beste van 2018? Met jullie hulp selecteerde KIJK de top 10.
  • We kennen Michael Palin vooral als komiek. Maar hij is ook historicus en schreef een boek over het rampschip Erebus (dat je kunt winnen!).
  • In Rusland worden samenzweringstheorieën op het hoogste niveau bedacht. De boodschap: het Westen deugt niet.
  • Neutrino’s vliegen bijna overal ongehinderd doorheen, dus deze deeltjes ‘vangen’ is een flinke uitdaging. Toch moet de nieuwe detector KM3NeT precies dat gaan doen.
  • Bak jij er letterlijk niks van in de keuken? Een maaltijd op tafel zetten wordt een stuk makkelijker dankzij nieuwe technologie.

KIJK 12/2018 complot

KIJK 12/2018 ligt in de winkel tot en met 21 november voor 5,99 euro. Je kunt het nummer ook online bestellen in onze webshop.

Cover: NASA, iStock/Getty, Sixth Floor Museum, DOD, USAF, Shutterstock

Bewerking: Jan Willem BijlPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?