Mannenpil? 43 procent zegt ja!

KIJK-redactie

21 December 2009 17:14

Twee weken geleden lieten we een poll op jullie los over de mannenpil. Wij waren nieuwsgierig of jullie zaten te wachten op dit nieuwe voorbehoedsmiddel.

De KIJK-lezers zijn aardig in tweeën verdeeld. Iets meer dan 43 procent ziet de mannenpil wel zitten. Niet zozeer omdat er te weinig voorbehoedsmiddelen zijn (9,4 procent), maar voornamelijk omdat mannen dan ook controle hebben over anticonceptie (34,4 procent).

25 procent van de tegenstanders (in totaal 56 procent) ziet de mannenpil niet zo zitten, omdat ze angstig zijn voor de bijwerkingen. Hoewel er wordt gezocht naar een anticonceptiemiddel met zo min mogelijk bijverschijnselen, zijn ze natuurlijk nooit helemaal weg. Andere nee-stemmers vinden dat er al genoeg aanbod in voorbehoedsmiddelen is (18 procent), 12,5 procent van de KIJK-lezers denkt dat mannen niet verantwoordelijk genoeg zijn om de pil te slikken.

Nelly Oudshoorn, hoogleraar Technology Dynamics and Health Care aan de Universiteit Twente, denkt dat de mannenpil uitermate geschikt kan zijn voor stellen die al een tijd bij elkaar zijn, nog geen kinderen willen en sterilisatie te definitief vinden. Wanneer de vrouw de pil zat is, kan de man het anticonceptiestokje van haar overnemen.


Meer Mens