Picture Perfect: donderslag bij heldere hemel

Laurien Onderwater

07-10-2019 08:59:39

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: oud KIJK-werknemer maakt een indrukwekkend shot.

Voormalig Truckstar- en KIJK-schrijver Korneel Luth is in november 2017 vertrokken naar Canada om daar als vrachtwagenchauffeur aan de slag te gaan. Hiervoor legt hij enorme afstanden af in het enorme land. En tussen de klussen door fotografeert Korneel graag; hij schoot onderstaande prachtplaat nabij Stoney Creek in het zuiden van Ontario, Canada.

“Ik had een eind door een stukje bos gewandeld, onderdeel van de Niagara Escarpment – wat op zichzelf ook weer een heel interessant geologisch verschijnsel is. Dat bos uitkomende had de schemering haar intrede gedaan en waren er tevens grote donkere wolken aan komen rollen vanaf het meer van Ontario, waar plotseling onweer en bliksem uitkwam. Ik ben een minuut of vijf langs de kant van de weg gaan staan en heb hand-held (met 1/40 seconde sluitertijd, diafragma F/4 en ISO 640) een aantal foto’s geschoten. De meeste waren iets bewogen, maar deze was vrij goed. Daarna begon het te regenen en ben ik terug naar mijn truck gelopen.”

Meer foto’s van Korneels hand vind je hier.

Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

Beeld: Korneel Luth

KIJK 10/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Mens

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?