Tiener maakt protheses van LEGO

Laurien Onderwater

08-02-2019 15:59:04

lego protheses

De Spaanse David Aguilar (19), die zichzelf de bijnaam Hand Solo heeft gegeven, bouwt wel heel bijzondere protheses.

David Aguilar is een student die biotechnologie studeert aan de Universitat Internacional de Catalunya in Spanje. Tot zover niks bijzonders. Maar Aguilar heeft het syndroom van Poland, waardoor zijn grote borstspier onderontwikkeld is. Hierdoor is zijn rechterarm niet volgroeid. Daarom bouwde Aguilar – groot van fan LEGO – al op zijn negende zelf zijn eerste prothese van de Deense steentjes.

Lees ook: Zenuwgasdetector gemaakt van LEGO

© Albert Gea/Reuters/ANP

Inmiddels is hij al aan zijn vierde model toe (hierboven afgebeeld) dat hij bouwde toen hij 18 was. In de elleboog zit een gewricht, waardoor hij kan buigen en dankzij een ingebouwd motortje kan Aguilar ook dingen grijpen.

Alle versies van de protheses staan uitgestald in Aguilars studentenkamer, aan de rand van Barcelona. De nieuwste modellen zijn gemerkt met MK gevolgd door het nummer, verwijzend naar zijn stripheld Iron Man en zijn MK-pantsers.

Als Aguilar eenmaal zijn studie heeft afgerond, wil hij protheses ontwerpen voor mensen die een echte niet kunnen betalen. Maar het liefst zou hij ze weggeven.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Reuters, NOS

Beeld: Albert Gea/Reuters/ANP

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes