Amazons bezorgbot Scout gaat op pad

kijkmagazine

27-01-2019 10:59:55

bezorgbot

Ook Amazon komt met een robot die je bestelde pakketjes bij je aflevert. Een paar van de robotische bezorgers doen nu hun eerste ronde in de VS. 

Als het aan Amazon ligt, is het over met lamme armen en zere ruggen van pakjesbezorgers. De webwinkel wil bestellingen gaan toevertrouwen aan bezorgrobot Scout. Sinds woensdag rijden er zes van de slimme, zeswielige bezorgers rond in Snohomish County, Washington, ten noorden van Seattle.

Lees ook: Filmpje: bezorgbot ‘Kiwibot’ in de hens

Robotische bezorger

Amazon Scout, ontwikkeld door het bedrijf zelf, heeft de afmetingen van een kleine koelbox. Op wandelsnelheid moet de autonome bezorgbot over de stoep rollen, terwijl het de geprogrammeerde route naar zijn bestemming volgt.

Volgens Sean Scott, hoofd van het Scout-project, zullen de bewoners niets dan baat bij de bezorgbots hebben. “Bij de ontwikkeling van Amazon Scout hebben we ervoor gezorgd dat de vaartuigjes veilig en efficiënt om huisdieren, voetgangers en alle andere dingen die ze tegenkomen, heen kunnen navigeren”, schrijft hij in een blogpost.

Het bedrijf begint met zes van de kleine bots die voor nu alleen overdag hun rondes zullen maken. Ook wordt Scout in eerste instantie altijd door een (menselijke) Amazon-bezorger vergezeld om de boel in de gaten te houden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Details

Heel veel details geeft de webwinkel nog niet. Zo is het bijvoorbeeld onduidelijk hoe ver Scout kan rijden of hoeveel hij precies mee kan dragen. En ook waar de robotische bezorger het pakketje exact zal afleveren, is nog de vraag. Aan de hand van het promofilmpje hierboven ziet het ernaar uit dat je het zelf uit Scout moet vissen – bij de brievenbus of de deurbel kan de bezorgbot, slim als die is, blijkbaar (nog) niet.

Amazon is bij lange na niet de eerste die met een bezorgbot op de proppen komt. In 2016 kwam Starship Technologies bijvoorbeeld al met eenzelfde rijdende bezorger – daar lijkt Amazon Scout overigens behoorlijk op.

Bronnen: The Amazon blog, The Guardian

Beeld: Amazon

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes