Amerikanen bouwen moderne spookstad

André Kesseler

09 September 2011 16:00

In de Amerikaanse staat New Mexico wordt een nieuwe stad gebouwd. Maar daar gaat niemand wonen.

De stad The Center gaat 52 vierkante kilometer beslaan en wordt groot genoeg om er 35.000 mensen in onder te brengen. Er komen wegen, huizen, kantoorgebouwen, een complete elektrische infrastuctuur en een park. Het hele project gaat 200 miljoen dollar (129 miljoen euro) kosten.

The Center is bedoeld als testterrein voor onderzoeksinstellingen die nieuwe, groene uitvindingen min of meer in de praktijk willen testen. Denk daarbij aan een instelling die een nieuw systeem heeft ontwikkeld om verkeer door een stad te loodsen, of eentje die een milieuvriendelijker manier heeft bedacht om de stroomvoorziening ervan te regelen.

De initiatiefnemer van het project is het bedrijf Pegasus Global Holdings. Volgens een woordvoerder is het van belang dat onderzoekers dat soort technologieën op ‘ware grootte’ kunnen testen en niet alleen in hun eigen lab. Door een vinding los te laten op de praktijk van een middelgrote, doorsnee Amerikaanse stad, krijgen de ze een beter inzicht in de beperkingen en de kosten van hun vindingen.

Waar de modene spookstad precies gaat verrijzen is nog niet bekend, maar het zal ergens tegen de grens met Mexico zijn.

Bron: New Scientist

Beeld: André Kesseler


Meer Nieuws