Astronaut heeft problemen met GoPro

Naomi Vreeburg

23-05-2018 08:59:57

gopro

Houston, we have a problem. Hoe werkt deze GoPro in hemelsnaam?

Een wandelingetje maken in de ruimte en erachter komen dat je iets bent vergeten: het gebeurde de Amerikaanse astronaut Andrew Feustel onlangs toen hij het ISS verliet om onderdelen aan de buitenkant van het ruimtestation te checken. Gelukkig was het vergeten voorwerp niet van levensbelang. Het ging namelijk om een missende SD-kaart voor in de GoPro waarmee Feustel zijn bevindingen wilde vastleggen.

Maar dit had de astronaut niet direct in de gaten. Want wat betekent ‘No SD’? En hoort er een rood lampje te branden als de GoPro-camera aan het filmen is? Feustel besloot het te vragen aan NASA’s Johnson Space Center in Houston, Texas. En ondanks de falende GoPro-camera, is het gesprek wel gefilmd met behulp van NASA’s officiële Twitch spacewalk livestream-camera:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

No card

Lastig te volgen? Het gesprekje voor je in tekst:

Feustel: “Hey Houston, I’ve got a question about the GoPro real quick?”

Butch Wilmore: “We’re alle ears, go ahead.”

Feustel: “I’m pushing the button and I see a ‘No SD’. That means, do I need that to record? And if it’s recording, is there supposed to be a red light on?”

Wilmore na een pauze: “I’m told that if it has the card in it, it should have a red light if it’s recording.”

Feustel: And if it says ‘No SD’, what does that mean?

Wilmore’s briljante reactie: “I think that means no card.”

Feustel: “Well, we can put this one back in the pack then, I guess.”

Wilmore: “That sounds like a good plan!”

Ruimtewandeling

Best hilarisch natuurlijk dat astronauten die met de meest complexe technologie werken, moeite hebben een GoPro-camera te begrijpen. Maar laten we wel wezen, Feustel slaagde er toch mooi in een ruimtewandeling van 6,5 uur te voltooien. En dat het de astronaut dan niet lukt GoPro-shots van zijn avontuur te maken, nemen we dan maar voor lief.

Bronnen: ScienceAlert, Digital Trends

Lees ook:

KIJK 6/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes