Brandweerlieden maken vliegend platform

kijkmagazine

2014-04-22 16:00:38

Zwevende brandweerman

Met een zestal brandslangen kun je best een eindje omhoog vliegen, zo laat een Russische brandweerman zien.

Oké, een bruikbaar vervoermiddel zien we er nog niet in, maar het ziet er best cool uit: het ‘zwevende’ platform dat een stel Russische brandweerlieden maakte met behulp van zes brandslangen. Bekijk het filmpje:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ach ja, als je je jetpack-dromen nu eindelijk eens waar wil maken en ofwel goede banden hebt met de lokale firefighters ofwel niet schrikt van een flinke waterrekening… Maar laten we met het oog op eventuele ongelukjes dan wel gelijk afspreken: het idee heb je niet van ons.

Wat de Russen betreft: wij wachten met spanning op een vervolgfilmpje waarbij het bovenstaande trucje wordt gebruikt om een kat uit een boom of een baby uit een brandend huis te redden.

Bronnen: DVICE, YouTube

Beeld: Дмитрий Сорокин via YouTube


Meer Nieuws

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.