Deze Lamborghini Sián kost slechts 380 dollar

Laurien Onderwater

29-05-2020 14:59:00

Lamborghini Sián bliksem

Het LEGO Technic-team has done it again: het bouwde met bijna 4000 steentjes een luxe sportwagen na.

Vergeleken met de ruim 1 miljoen onderdelen die nodig waren om de Bugatti Chiron te bouwen, zijn die van deze auto niks. Maar ja, dit is dan ook geen levensgrote versie, maar een schaalmodel van 1:8. En met 3696 LEGO-bouwstenen is het tenminste nog leuk om de Lamborghini Sián na te maken.

Lees ook:

Schaardeuren

Bij het ontwerpen van het schaalmodel heeft het LEGO Technic-team aan elk detail gedacht. Zo heeft de sportwagen schaardeuren, een beweegbare achterspoiler, en zelfs een replica van de V12-motor. Het LEGO-exemplaar beschikt ook over een werkende versnellingsbak, die wordt bediend via beweegbare schakelpaddles. Om maar een paar bijzonderheden te noemen.

Lamborghini Sián

Net als de Sián, die werd onthuld op de autoshow van Frankfurt in 2019, heeft het LEGO Technic-model driehoekige koplampen, een volledig verzorgd interieur en een kofferbak aan de voorkant waar bouwers een mini-weekendtas in kunnen vinden. Ook staat er in die kofferbak een serienummer dat online kan worden ingevoerd om extra content, zoals een bouwcertificaat, te ontgrendelen.

Gesmeerde bliksem

Van de echte Sián (dat ‘bliksem’ betekent) zijn slechts 63 exemplaren gemaakt, verwijzend naar 1963, het oprichtingsjaar van Lamborghini. Van het LEGO-bouwpakket zijn er gelukkig een stuk meer te koop. Wel mag je er per persoon slechts twee aanschaffen.

Vanaf 1 juni kun je het pakket kopen in de LEGO-winkels en -webshops voor 379,99 dollar (omgerekend zo’n 342 euro). Dat is behoorlijk prijzig voor wat plastic onderdelen, maar denk maar zo: de echte Sián kost iets van 3,6 miljoen euro.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: LEGO, Popular Mechanics, Autovisie

Beeld: LEGO Technic

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes