Deze robot bezorgt pizza’s

Laurien Onderwater

18-03-2016 16:00:51

pizza robot

Nee, het is geen vroege 1 april grap. De pizzabezorgende robot is een feit.

Het is vrijdagavond. Een lange werkweek zit erop en je hebt geen zin om nog te koken. Dus je besluit een pizza bij Domino’s te bestellen die wordt thuisbezorgd. Alleen dan staat er geen bezorger voor je deur, maar een robot! Domino’s gaat dit werkelijkheid maken met zijn DRU (Domino’s Robotic Unit).

Beroven

De robot is bedoeld voor korte afstanden. Met twintig kilometer per uur ‘racet’ hij – met een ingebouwd GPS-systeem – naar zijn klant toe. De DRU bevat ook sensoren, zodat het niet tegen stoepranden en andere objecten op kan botsen. Verder houdt de androïde bezorger, dankzij twee compartimenten, je pizza margarita warm en je drankje koud.

Wanneer de DRU bij het bezorgadres is, moet de klant een beveiligingscode – ontvangen via zijn telefoon – intikken om de ‘pizzakamer’ te openen. Op deze manier kan de robot onderweg ook niet worden beroofd van zijn bezorging.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Geen bezorgers meer?

Betekent dit het einde van de bezorgers? Nog even niet hoor. Het zal nog lange tijd duren voordat de robot is geoptimaliseerd en overal wordt ingezet. Tot die tijd staat er gewoon nog een bezorger op je deurmat.

Bronnen: Domino’s, Gizmag, The Guardian

Beeld: Domino’sPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis