Drones ingezet als straatverlichting

Naomi Vreeburg

23-11-2016 09:00:33

drones

Wie heeft er lantaarnpalen nodig als je lichtgevende drones kunt laten komen wanneer dat nodig is?

Je gaat ’s avonds liever geen straat in als deze nauwelijks tot niet is verlicht. Maar het Britse verzekeringsbedrijf Direct Line heeft hier een oplossing voor bedacht: Fleetlights. Dit zijn drones die zijn opgeslagen in een hangaar en die je kunt oppiepen met je mobieltje. Vervolgens komen ze naar je toe vliegen, verlichten je pad en volgen je door middel van GPS.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Een geinig idee, maar toegegeven: er zitten flink wat haken en ogen aan. Een drone gaat nu eenmaal niet zo lang mee en je hebt er vrij weinig aan als het toestel het halverwege je nachtelijke wandeling of fietstocht laat afweten. Bovendien zijn drones in sommige gebieden nog altijd verboden en kost het plan gewoon een hele hoop geld.

Het idee van Direct Line is dan ook nog niet uitgewerkt tot een prototype en dat is het verzekeringsbedrijf zelf ook niet van plan. Het idee is wel open-source zodat technici die hier wel brood in zien ermee aan de slag kunnen gaan.

Bronnen: The VergePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes