Event: The making of… dinosauriërs

KIJK-redactie

01-10-2012 09:00:39

The making of... Dinosauriërs - banner

Te zien in Natuurmuseum Brabant te Tilburg: de tentoonstelling The making of… Dinosauriërs. KIJK ging erheen.

The making of… Dinosauriërs is anders dan een normale dinotentoonstelling. Naast de gangbare opgezette skeletten toont het Natuurmuseum Brabant vooral hoe een gevonden Tyrannosaurus rex vanuit het gesteente in een museum belandt.

Rode draad is de werkwijze van dinomodelleur Aart Walen, die beschrijft – maar vooral laat zien – hoe het proces van het zoeken, opgraven en opzetten gaat. Een hele klus, aangezien een dinosauriër nooit in zijn geheel wordt gevonden. Dus na opgravingen moet aan de hand van soms 20 procent van de botten worden gereconstrueerd hoe de rest van het beest eruitzag. Dat gebeurt met vondsten uit het verleden, logisch redeneren (een lange hals betekent automatisch een lange staart, anders zou de dino omvallen) en – dat geeft het museum eerlijk toe – een beetje fantasie.

The making of... Dinosauriërs

Foto: Maria van der Heijden

Al met al een erg interessante en originele tentoonstelling, maar waar je door de specifieke invalshoek na een goed uur wel doorheen bent.

**** | Natuurmuseum Brabant, Tilburg | entree volwassene € 9,- | t/m 28 oktober 2012Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar