Extra bij KIJK 7/2012: 32 pagina’s ruimtevaart!

KIJK-redactie

22-05-2012 16:00:41

Astronaut op asteroide

Wat staat er de komende duizend jaar te gebeuren op het gebied van ruimtevaart? Die vraag beantwoorden we in de extra dikke, volgende KIJK-editie.

Vanaf 2013 moet de satelliet Gaia een miljard sterren gaan bestuderen. In 2030 hopen we voet te zetten op een asteroïde. In 2112 zou volgens deskundigen het eerste bemande ruimteschip kunnen vertrekken naar een andere ster. Zomaar een greep uit de te verwachten ruimtevaartmijlpalen die we behandelen in onze 32 pagina’s dikke ruimtevaartspecial, te vinden in het hart van KIJK 7/2012.

Is ruimtevaart niet zo ‘je ding’? Geen nood! Ons volgende nummer is namelijk extra dik, dus als je de ruimtevaartspecial wegdenkt, houd je een gewone KIJK van 84 pagina’s over. En die is tot de nok toe gevuld met niet-ruimtevaartonderwerpen. Zo voorspellen we in de serie ‘Wat als…’ wat er zou gebeuren als wereldwijd alle drugs worden gelegaliseerd, en leggen we in het artikel ‘Hogere voetbaltotokunde’ uit hoe je met een beetje wiskundig inzicht geld kunt verdienen aan het komende EK Voetbal.

Aan de andere kant: wie onze special níet overslaat, is wél meteen voor een heel millennium bijgepraat over de rol die de mens in de ruimte zal of kan gaan spelen. En die kans kun je eigenlijk niet laten lopen…

Beeld: Lockheed MartinPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws