Filmpje: dronebrellas houden je droog

Laurien Onderwater

04-06-2018 15:59:54

drone paraplu

Eindelijk is er een echte handige functie voor drones bedacht: dronebrellas, oftewel vliegende paraplu’s die in de regen je bolletje droog houden.

We hebben gelukkig al een aantal dagen (of misschien zelfs weken) heerlijk weer gehad. Maar een slimme meid is op haar toekomst voorbereid (een slimme vent trouwens ook), dus je kunt maar beter een paraplu bij de hand hebben voor het geval de hemel openbreekt. Het ellendige aan die dingen is alleen dat je ze continue moet vasthouden. Hoe heerlijk zou het zijn als de plu vanzelf boven je hoofd blijft zweven? Met een drone bijvoorbeeld.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Achtervolging

Dat is precies wat het Japanse bedrijf Asahi Power Services heeft ontworpen. De Free Parasol gebruikt een camera en kunstmatige intelligentie om het hoofd van een gebruiker te registreren om hem vervolgens autonoom te volgen. Zoals de naam doet vermoeden, is de drone eigenlijk bedoeld om schaduw te bieden. Voor golfers (ja, echt). Maar het bedrijf is hard bezig om ook een waterproof-versie van de drone te maken die wél als paraplu is bedoeld.

Het huidige prototype weegt bijna vijf kilo en kan ongeveer 20 minuten in de lucht blijven. Dat is nog niet heul erg lang, maar de ontwerpers van de paraplu vertrouwen erop dat ze het gewicht kunnen terugbrengen tot ongeveer een kilo, en de vluchttijd kunnen uitbreiden naar minimaal een uur. Dat lijkt er meer op.

Naar verwachting is de droneplu in 2019 op de markt voor 275 dollar (een schamele 213 euro). Dat is veel geld voor een paraplu, dus je moet hem zeker niet in de trein achterlaten. Gelukkig is die kans ook erg klein, want hij achtervolgt je toch.

Bronnen: Asahi Power Services, Gizmodo, Popular Mechanics

Lees ook:

KIJK 6/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK Hoogvliegers II cadeau

Bij een abonnement op KIJK. Samen voor slechts €17,50 (ipv €28,64)