Filmpje: het nut van poeptransplantaties

kijkmagazine

26-05-2014 13:00:12

Annick Hartstra - header

Wat is precies een poeptransplantatie? Dat vertelde Annick Hartstra op ons evenement KIJK Live! Bekijk het filmpje.

Op de afgelopen KIJK Live!-editie hadden we een praatje over een onderwerp dat altijd het nodige gegiechel opwekt (ja, ook op de redactie), maar stiekem bloedserieus is: poeptransplantaties. “Dit betekent letterlijk wat het woord zegt: dat we ontlasting van de ene persoon naar de andere overbrengen”, legt arts-onderzoeker Annick Hartstra (AMC, vasculaire geneeskunde) uit in het onderstaande filmpje. Het doel is daarbij om darmbacteriën van een gezond persoon terecht te laten komen in de dunne darmen van een patient. Hoe gaat dat precies in zijn werk? En hoe helpt ons dat bij het bestrijden van met name de obesitasepidemie? Bekijk het filmpje van de presentatie, gemaakt door MaMedia!

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De volgende editie van KIJK Live! vindt plaats op dinsdag 17 juni in museum en sterrenwacht Sonnenborgh, Utrecht. Inloop vanaf 19.30 uur; het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur, daarna is er gelegenheid tot borrelen. Toegang is gratis. Meer informatie over het programma volgt binnenkort!

Geef je op via de site Meet-up of door een mailtje te sturen naar [email protected] met als titel ‘Aanmelding KIJK Live! 17 juni’ en in het bericht de namen van jezelf en de personen die met je mee komen.

Foto: Maarten den BraberPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws