KIJK Live! #9 – de foto’s!

kijkmagazine

16-05-2014 13:30:06

KIJK Live! #9 - header

Gisteren was de negende editie van KIJK Live! in Amsterdam. Bekijk nu de foto’s!

Bij het samenstellen van het programma van KIJK Live! proberen we altijd net zo afwisselend te zijn als in een editie van ons blad – en met KIJK Live! nummer negen is dat weer gelukt, al  zeggen we het zelf. De onderwerpen varieerden van het belang van de aardappel tot het LHC-experiment dat de toestand van net na de oerknal probeert na te maken, en van de verleidingstechnieken die online winkels kunnen gebruiken tot poeptransplantaties. Maarten den Braber maakte foto’s; hieronder een selectie!

Annick Hartstra op KIJK Live!

Annick Hartstra (AMC) sprak over poeptransplantaties en hoe die kunnen helpen bij het bestrijden van onder meer obesitas.

Raimond Snellings op KIJK Live!

Natuurkundige Raimond Snellings (Universiteit Utrecht, Nikhef) legde uit hoe een klein deel van het jaar in de LHC loodkernen op elkaar botsen, en waarom ons dat meer leert over de toestand van het heelal vlak na de oerknal.

Jelle Rhebergen op KIJK Live!

Jelle Rhebergen van Team Vier vertelde meer over het Not In My BackYard-onderzoek dat hij en zijn collega’s in opdracht van KIJK uitvoerden.

Vivianne Bendermacher presenteert KIJK Live! #9

De presentatie was weer in de capabele handen van KIJK-hoofdredacteur Vivianne Bendermacher.

Anton Haverkort op KIJK Live!

Na de pauze doordrong Anton Haverkort (Wageningen UR) ons van het belang van de aardappel, en vertelde hij over het door hem geleide project dat dit nuttige gewas beschermt tegen de aardappelziekte.

Maurits Kaptein op KIJK Live!

Sluitstuk van de avond was de presentatie van Maurits Kaptein (Universiteit van Tilburg), auteur van het boek Digitale verleiding, die het had over hoe online winkels met op het individu toegespitste trucs proberen meer te verkopen.

De volgende editie van KIJK Live! vindt plaats op dinsdag 17 juni in de sterrenwacht Sonnenborgh, Utrecht. Blokkeer de datum vast in je agenda en houd deze site in de gaten voor meer informatie!

Beeld: Maarten den BraberPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws