Google Flights voorspelt of je vlucht is vertraagd

kijkmagazine

02-02-2018 08:00:18

Google Flights

Deze app geeft niet alleen aan waarom een vlucht later vertrekt, maar voorspelt dit met behulp van machine learning ook nog veel eerder dan de vliegtuigmaatschappij zelf.

Om de frustratie van verlate vluchten iets te verminderen, kon je met Google Flights al de reden van vertraging vinden. De app is nu geüpdatet en kan met behulp van historische data van eerder vertraagde vliegtuigen voorspellen of je vlucht later zal vertrekken dan gepland. Die app ziet er zo uit:

vertraagd

Algoritmes

Google Flights gebruikt gegevens, zoals locaties, het weer, aankomsttijden en mogelijke andere afwijkingen van vliegtuigen die ooit waren vertraagd, en laat hier algoritmes op los. Het systeem gaat op zoek naar gemeenschappelijke patronen tussen deze vluchten. Wanneer er met een zekerheid van meer dan 80 procent kan worden gezegd dat een vliegtuig is vertraagd, wordt dat aangegeven in de app.

Je hoeft alleen maar je vliegtuig, vluchtnummer of reisroute in te vullen en je ziet meteen of je vlucht is vertraagd én de reden daarvan. Maar Google wil natuurlijk niet worden aangeklaagd voor het missen van vluchten, dus er wordt wel aangeraden om alsnog ruim op tijd op het vliegveld te zijn.

Nóg een update

Dat was nog niet alles: er is namelijk nóg een update. Je kunt hiermee zien wat er allemaal wel en niet is inbegrepen bij je ticket. Zo geeft de app bijvoorbeeld aan hoeveel bagageruimte er is en of je de mogelijkheid hebt om zelf een stoel uit te kiezen. Met deze update komt je dus niet voor dure verrassingen te staan!

De gegevens zijn helaas alleen nog maar beschikbaar voor de maatschappijen Delta, American Airlines en United Airlines. Nu maar wachten op de rest van de maatschappijen.

Bronnen: Google Blog, Popular Mechanics, The Verge, Engadget

Beeld: Google

Lees ook:

KIJK 2/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Foto's