Illustrator maakt 3D-model van Balingshoek

Laurien Onderwater

27 July 2019 08:59

Balingshoek

Deze concept artist maakte een opengewerkt, digitaal 3D-model van de bekendste woning uit J.R.R. Tolkiens trilogieën. 

Balingshoek (Bag End in het Engels) is niet alleen de woning van Bilbo en Frodo Balings. Het is de plek waar de trilogie van The Lord of the Rings begint en eindigt. Het is de plek waar de dertien dwergen samenkomen voordat ze aan hun avontuur naar de Eenzame Berg beginnen. Maar hoe belangrijk dit huis, gelegen in Midden-aarde, ook is in zowel The Hobbit als The Lord of the Rings, hoe het er nou echt uitziet en hoe het is ingedeeld, weet je niet.

Kunstenaar Adam Middleton heeft daar wat aan gedaan. Hij maakte digitale modellen om Tolkien-fans eindelijk inzicht te geven in hoe het huis van de familie Baling eruitziet. Aanschouw hier Balingshoek (klik op de afbeeldingen om ze te vergroten):

Middleton zelf zegt hierover: “Tijdens de onderzoeksfase voor de afbeeldingen was het verbazingwekkend om te zien uit hoeveel kamers Balingshoek eigenlijk bestaat. Ik heb ervoor gekozen om alleen kamers te tonen die te zien zijn in de trilogieën. Het was een moeilijke afweging om te bepalen hoeveel ik van de binnen- en de buitenkant liet zien met behoud van het iconische uiterlijk van Balingshoek.”

Of je de poging nou geslaagd vindt of niet, knap is het werk van Middleton wel. Dit is overigens niet de eerste keer dat hij bekende plekken van Tolkiens verhalen digitaal namaakt. Zo kun je op zijn pagina op ArtStation zien dat hij ook de stad Minas Tirith en de vallei Helmsdiepte heeft ontworpen.

Bronnen: ArtStation, Gizmodo

Beeld: Adam Middleton

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK


Meer Nieuws