Is dat een UFO op planetoïde Bennu?

Karlijn Klei

23 March 2019 12:59

Dankzij OSIRIS-REx krijgen we Bennu steeds beter in beeld. Sommige mensen zien wel heel bijzondere dingen aan het oppervlak van de planetoïde; is dat een UFO?

Waar NASA het oppervlak van Bennu afspeurt naar aanwijzingen voor het ontstaan van onze aardbol, spitsen sommige mensen zich op heel andere dingen toe. Zo zou het hemellichaam volgens ‘UFO-wetenschapper’ Scott C. Waring bezaaid zijn met de restanten van een oeroude buitenaardse samenleving. Die verdacht veel op ruimterotsen lijkende structuren zijn overduidelijk resten van gebouwen en verlaten ruimteschepen, vindt hij.

Lees ook:

Toeval?

Bestaande uit dezelfde bouwstenen als onze planeet, zou het bestuderen van Bennu’s ruimtekorrels ons meer kunnen leren over het ontstaan van onze aardbol. Maar dat is volgens Waring niet de reden waarom NASA dit hemellichaampje eruit pikte om onder de loep te nemen. “Ze kozen de langzaamste, dichtstbijgelegen planetoïde met de meeste alien tech”, schrijft hij.

Op Twitter plaatste Waring onlangs zijn ‘bewijs’:

Oeroud ruimteschip

Nu zul je denken: die gebouwen en ruimteschepen lijken wel bijzonder veel op doodgewone rotsformaties. Ja, inderdaad. Maar ook daar heeft Waring een weerwoord op. De restanten zouden hun verweerde, rotsachtige uiterlijk te danken hebben aan hun leeftijd. Het zou waarschijnlijk miljoenen jaren geleden zijn geweest dat de buitenaarde eigenaars de boel achterlieten, zo schrijft hij.

Over één ding kunnen we het eens zijn: planetoïde Bennu is razend interessant, maar ik zie echt alleen maar ruimterots.

Bronnen: IFLScience, UFO Sightings Daily/Twitter

Beeld: NASA, UFO Sightings Daily/Twitter

KIJK 4/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Foto's