KIJK 5/2012 verschenen!

kijkmagazine

2012-04-06 12:00:19

De datalimiet

Vanaf vandaag ligt de nieuwe KIJK in de winkel. Met onderwerpen variërend van de Titanic tot internet, en van vreemdgaande vogels tot de vrije wil.

Internet lijkt de ultieme bron van informatie: alles is er wel ergens te vinden. Toch profiteren we daar lang niet optimaal van, legt Rik Peters uit in het openingsartikel van KIJK 5/2012. Wat zorgt er dan, buiten op de loer liggen verdragen als ACTA en SOPA, voor dat we van alles missen op het web?

KIJK 5/2012 - coverVerder onder meer in dit nummer:

  • Deze maand is het honderd jaar geleden dat de Titanic verging. Daarom staat het onfortuinlijke schip centraal in de nieuwste aflevering van onze rubriek ‘In vijf minuten…’
  • Drie kwart van de vogelsoorten gaat vreemd, en ook talloze andere diersoorten pissen weleens naast de pot. Het hoe en waarom van vreemdgaan in de natuur.
  • Met wat voor ellende krijgen we te maken wanneer ergens een supervulkaan uitbarst? Die vraag stellen we ons in de serie ‘Wat als…’
  • Hij is met Richard Dawkins en Sam Harris een van dé gezichten van het ‘nieuwe atheïsme’: de Amerikaanse filosoof Daniel Dennett. KIJK sprak met hem over complexe kwesties als de vrije wil en het bewustzijn.

KIJK 5/2012 ligt in de winkel tot en met donderdag 3 mei voor € 4,99.

Deze editie per post toegestuurd krijgen zonder verzendkosten? Bestel hem hier!



Podcast KIJK en luister via JUKE







Meer Nieuws

Nieuwste editie

Met onder andere: Militair maatwerk - Bibberend of zwetend naar de top - De kracht van de kudde