KIJK zoekt het beste tech-idee van 2016

KIJK-redactie

19-09-2016 14:13:26

beste tech-idee

KIJK gaat op zoek naar het beste Nederlandse tech-idee van 2016. En jij mag helpen bepalen wie er wint.

Tal van Nederlandse studenten en startups zijn druk bezig met innovatieve technologie. Bekende voorbeelden van afgelopen jaren zijn Boyan Slat, die hard werkt om de oceanen vrij van plastic te maken, of de teams die de World Solar Challenge domineren. Welke van de nieuwste initiatieven op dit vlak verdienen een plekje in de spotlight? En wat is volgens publiek en deskundigen het állerbeste tech-idee? Dat bepaalt KIJK de komende maanden.

Stemmen op je favoriet

De redactie stelde een longlist samen van twintig inspirerende, recente tech-ideeën van eigen bodem op basis van een rondgang langs onafhankelijke experts, technische universiteiten en instanties die startups een plek geven. Van 19 september tot en met 9 oktober 2016 kan iedereen stemmen op zijn favoriet.

De resultaten van deze publieksstemming bepalen voor 50 procent de uitslag van de wedstrijd. De overige 50 procent komen voor rekening van een deskundige jury onder leiding van Jean-Paul Keulen (hoofdredactie KIJK).

Welverdiend steuntje in de rug

“De afgelopen tijd hebben we bij KIJK heel wat mooie technologische innovaties voorbij zien komen”, zegt Keulen. “Denk aan studententeams die samen vol enthousiasme werken aan een spannend project, of aan bedrijfjes die vaak met maar twee à drie personen een geweldig idee op de markt brengen. Met onze wedstrijd willen we het beste initiatief een welverdiend steuntje in de rug geven. Maar minstens zo belangrijk is het om onder de aandacht te brengen hoeveel er op dit gebied gebeurt in ons land, en hoe kleine groepjes fanatieke onderzoekers en ondernemers in staat zijn om grote dingen voor elkaar te krijgen.”

De twintig genomineerden zijn Carin, Delft Hyperloop, G-Therapeutics, Homey, Jimfit, Kite Robotics, Lagerwey Crane, MicroSure, mini-3D-printer voor open ruggetjes, MPC-Buoy, NextOcean, Pimmr, PlantyFood, Sealeau, Spectral Industries, Team FAST, Tingle, Tinybots, TreeWifi en Viridian Raven. Meer informatie over de genomineerden vind je hier.

Speciale editie van KIJK Live!

We maken de winnaar bekend op woensdagavond 16 november 2016, tijdens een speciale editie van het evenement KIJK Live!, gehouden in Sterrenwacht & Museum Sonnenborgh, Utrecht. Vanaf donderdag 17 november 2016 ligt de KIJK-editie in de winkel waarin de tien best beoordeelde tech-ideeën uitgebreid worden besproken.

Stem hier op het tech-idee dat volgens jou de prijs verdient!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws