Lilium onthult luchttaxi

kijkmagazine

17-05-2019 12:59:27

Met een uber-achtige app kunnen reizigers in de toekomst een vliegende taxi reserveren. Een ritje zou evenveel moeten kosten als een ritje met een gewone taxi.

Een luchttaxi bestellen met het gemak van Uber. In 2025 moet het zover zijn. Althans, als het aan de Duitse startup Lilium ligt. Donderdag presenteerde de maker van vliegende taxi’s de Lilium Jet, waarmee dat moet gaan gebeuren.

Lees ook:

36 straalmotoren

Het elektrische vliegtuigje kan net zoals een drone verticaal opstijgen en landen. De vleugels zijn uitgerust met 36 straalmotoren die na het opstijgen kantelen zodat het toestel vooruit kan vliegen. Een staart, roer en propellers ontbreken.

De eivormige cabine biedt ruimte aan vier passagiers en een piloot. Het toestel heeft een topsnelheid van 300 kilometer per uur en een bereik van 300 kilometer. Het is de bedoeling dat taxi-klanten worden opgepikt vanaf speciale opstapplaatsen. Over de ritprijs is vooralsnog niets bekend, maar Lilium zegt dat deze gelijk zal zijn aan de ritprijs van een traditionele taxi.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Succesvolle eerste vlucht

Eerder deze maand kende de Lilium Jet een succesvolle eerste vlucht. Er waren geen passagiers aan boord van het testvliegtuigje. Het toestel dat op afstand vanaf de grond werd bestuurd, hing enige tijd in de lucht en wist vervolgens zonder problemen te landen.

Lilium bouwt sinds 2015 aan een vliegende taxi. De komende maanden volgen tests waarbij het toestel ook horizontaal moet gaan vliegen. Dat lukte Lilium al met schaalmodellen, maar nog niet met volledige versies.

Bron: Lilium/The Verge

Beeld:Lilium

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis