LiveLight houdt filmpjes spannend

André Kesseler

27-06-2014 11:00:42

Je kent ze wel: van die filmpjes die op zich leuk zijn, maar waarbij je wel heel lang moet wachten tot er iets spannends gebeurt. Daar is een oplossing voor.

LiveLight is software die een video scant en de minst interessante stukken er uit filtert. Het project van Amerikaan Bin Zhao (Carnegie Mellon-universiteit) maakt dus een soort visuele samenvatting. Het programma doet dat op basis van de bewegingen in de video’s. Als die te ‘statisch’ zijn, gaan ze eruit. Bovendien legt LiveLight een database aan, zodat saaie stukken in andere video’s sneller kunnen worden herkend.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Helemaal nieuw is het idee voor LiveLight niet. Politiediensten gebruiken namelijk al een soortgelijk systeem om beelden van bijvoorbeeld bewakingscamera’s te scannen om op die manier te voorkomen dat agenten urenlang naar bewakingsbeelden moeten kijken waarin niets gebeurt.

Zhao presenteerde zijn programma, dat hij met steun van onder meer Google ontwikkelde, gisteren op de Computer Vision and Pattern Recognition Conference in Ohio.

Bron: WiredPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar