Maker Monday: maak je eigen racestuur

Laurien Onderwater

16-10-2017 08:59:53

racestuur

Geen zin om een paar honderd euro neer te leggen voor een racestuur? Dan maak je er toch gewoon zelf een!

Racespellen kun je gewoon met een controller spelen, maar nog toffer wordt het als je een echt stuur gebruikt. Maar die racesturen zijn nog best duur. YouTuber chobiglass had ook geen zin om er veel geld voor neer te tellen en besloot om er zelf een te maken. De benodigdheden? O gewoon: een computermuis, een saladetang en een barkruk.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Chobiglass gebruikt het zelfgebouwde stuur niet om te racen, maar om truck te rijden in een simulatiespel. De installatie is overigens niet een kwestie van paar dingen inpluggen en klaar. Belangrijk is wel om de gevoeligheid van de muis en de barkruk aan te passen aan de bewegingen van het racestuur in de game. Maar als het eenmaal goed werkt, ben je wel een stuk goedkoper uit en natuurlijk een echte doe-het-zelver.

Lees ook:

Cover Kijk 10Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis