Man met breed gezicht doet het goed op date

KIJK-redactie

06-02-2014 11:00:16

Goed nieuws voor mannen met een relatief breed gezicht: tijdens het daten valt je gezichtsvorm onbewust erg goed bij de dames.

Mannen met een breed gezicht worden door vrouwen geassocieerd met dominantie en die vinden dit blijkbaar erg aantrekkelijk tijdens een date. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Universiteit van Singapore dat werd geleid door – geheel toevallig – Katherine Valentine. Helaas vinden de vrouwen deze mannen mogelijk minder geschikt voor een relatie voor een langer termijn.

Speeddaten

Uit eerder onderzoek bleek al dat mannen met een grote breedte-hoogteverhouding in het gezicht een hoger testosterongehalte hebben, agressiever en sterker zijn, en vaak ook meer succes hebben op financieel gebied. Nu werd er getest of deze mannen dan ook door de dames aantrekkelijk worden gevonden.

Om dit te onderzoeken, werden meer dan 150 mannen en vrouwen onderzocht, in de leeftijd van 18 tot 32 jaar, die deelnamen aan speeddating. De deelnemers waren allemaal single en op zoek naar een match. Iedere speeddate duurde drie minuten.

Met behulp van software werd duidelijk dat de mannen met een breder gezicht door de vrouwen vaak werden beoordeeld als dominant. Vrouwen bleken dit bovendien aantrekkelijk te vinden en gaven over het algemeen ook aan een tweede date te willen deze mannen.

Nadeel

Er kleeft echter een groot nadeel aan zo’n breed gezicht. Omdat het ook wordt gekoppeld aan ongewenste eigenschappen zoals agressie, zien vrouwen deze mannen waarschijnlijk niet zo zitten voor een langdurige relatie. Maar wellicht zijn deze heren wel goed voor een leuke Valentijnsdag.

Bron: Psychological Science, Association for Psychological Science 

Beeld: Alisa ReznickPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar