Memoto ‘lifelogt’ je leven aan elkaar

KIJK-redactie

03-09-2013 16:00:50

Het is een klein, vierkant doosje dat doet denken aan een iPod Nano. Alleen dan zonder knopjes. Een ander leuk detail: het maakt elke halve minuut een foto.

Het verhaal achter Memoto is bijzonder. De co-founder, Martin Kaellstroem, verloor op jonge leeftijd zijn beide ouders aan kanker. Hij wou dat hij meer foto’s van die tijd had die hem herinnerden aan zijn ouders. Zo ontstond zijn idee van een lifelogging camera. Het is een klein apparaatje dat elke halve minuut een foto maakt. En dankzij Memoto staat dus ook de eerste ontmoeting met je toekomstige echtgenoot vastgelegd!

De visie van Memoto:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het Zweedse bedrijf heeft ook met de keerzijde van hun uitvinding te maken: het zwengelt het debat rond privacy weer aan. De vraag is of we wel moeten willen dat er overal elke halve minuut een foto wordt gemaakt. Die vraag moet snel worden beantwoord, want binnenkort bereiken vierduizend van deze cameraatjes hun eerste gebruikers.

Bronnen: MemotoPhys.orgPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

KIJK Hoogvliegers II cadeau

Bij een abonnement op KIJK. Samen voor slechts €17,50 (ipv €28,64)