Oostenrijkers bouwen privemegaonderzeeboot

André Kesseler

02-06-2016 16:00:30

Migaloo Private Submersible Yachts

Dit jacht kan niet alleen boven, maar ook onder water varen. Typisch zo’n gevalletje: shut up, and take my money!

Migaloo Private Submersible Yachts werkt aan een jacht dat ook onder water zijn weg weet te vinden. Het gevaarte wordt met een lengte van 115 meter even lang als een nucleair aangedreven onderzeeboot van de Virginia-klasse waar de Amerikaanse marine over kan beschikken.

Maar in plaats van wapensystemen en stapelbedden is de Migaloo volgestouwd met luxe slaapkamers (voor maximaal 36 gasten), zwembaden, privébioscopen, een ‘wijnkelder’ en prettige restaurantjes. En dat hele zaakje kan dus niet alleen boven water varen, maar ook naar een diepte van 240 meter duiken om daar naar de visjes te kunnen kijken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Migaloo Private Submersible Yachts is van plan om vier modellen te bouwen: de M2, M5, M6 en M7; in lengte variërend van 72 tot 283 meter. Wat kost dat allemaal wel niet, vraag je je af? Nou, voor de grootste moet je ongeveer 2 miljard euro neertellen…

Bronnen: Migaloo Private Submersible YachtsCNN

Beeld: Migaloo Private Submersible YachtsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis