Mogelijk regelgeving voor homeopathie in VS

MtB

21-04-2015 16:00:13

In Amerika zijn er geen regels voor het verkopen van homeopathische middelen. Hier komt mogelijk een eind aan.

Vorige maand schreven wij al over een onderzoek dat zou aantonen dat homeopathische geneesmiddelen niet beter werken dan placebo’s. Toch mogen deze geneesmiddelen in Amerika worden verkocht zonder dat onderzoekers ze op dezelfde wijze testen als reguliere medicijnen. Hier komt mogelijk een eind aan: de FDA beslist na twee dagen van hoorzittingen of ze de verkoop gaat reguleren.

Niet wetenschappelijk bewezen

De tweede dag van de hoorzittingen vindt vandaag plaats. Hier hoort de FDA vele verschillende partijen. Zo krijgen artsen, maar ook afgevaardigden van het American Institute of Homeopathy tijd om hun zegje te doen.

Wanneer de verkoop in Amerika gaat worden gereguleerd, moeten homeopathische middelen aan dezelfde eisen voldoen als medicijnen die drogisten mogen verkopen. Dit betekent dat wetenschappers de werkzaamheid testen, maar ook dat ze kijken naar mogelijke bijwerkingen.

Nederland

In ons land is in 2012 al een soortgelijke stap gezet. Sindsdien mag er niet meer op de verpakking van homeopathische middelen staan waarvoor ze kunnen worden gebruikt wanneer dit niet wetenschappelijk is bewezen.

Bron: FDA, Popular SciencePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis