Nederlanders maken ‘Tetris-huis’

Naomi Vreeburg

26 October 2017 15:59

huis

Dit 9 meter hoge huis bestaande uit negen kleurrijke blokken kun je nog even zien in Eindhoven.

Het Nederlandse architectenbureau WVRDV is niet vies van out-of-the-box-denken. Zo ontwierpen de oud-studenten van de TU Delft die het bureau oprichtten onder meer een toren met een taille en een pand met glazen gevel. En nu stellen ze het Wego-huis tentoon in Eindhoven tot en met 29 oktober. De woning ziet eruit als een combinatie tussen de spellen Tetris en Slangen en Ladders.

Negen blokken

Overigens is het niet het plan om deze huizen binnenkort daadwerkelijk overal uit de grond te stampen. Je kunt het 9 meter hoge, kleurrijke gebouw beter zien als een gedachte-experiment. De blokken moesten worden samengesteld door negen mensen die in theorie in het huis konden gaan wonen. Ze moesten intensief samenwerken om het huis één geheel te laten worden.

Daarbij moesten ze niet alleen aan de eigen egoïstische perspectieven denken, maar ook aan die van de anderen.

huis

Van vorm veranderen

Bovendien werkt het architectenbureau aan rubberachtige materialen die elektronisch gestuurd van vorm kunnen veranderen. Wanneer een van de inwoners van het huis bijvoorbeeld behoefte heeft aan een grotere keuken, zal deze ruimte zich uitbreiden. Maar degene die dan toevallig in het blok ernaast zit, moet hier dan wel mee instemmen.

Enfin, behoorlijk out-of-the-box-denken dus. Wij bellen alvast de Rijdende Rechter op.

Bronnen: New Atlas, architectenweb.nl

Beeld: The Why Factory/TU Delft

Lees ook: 

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Nieuws