Nieuw apparaat maakt thuis cola

KIJK-redactie

10-02-2014 11:35:29

De meeste mensen hebben een koffieapparaat in de keuken staan. Voor de echte colaliefhebbers komt er binnenkort een machine bij: het Coca-Cola-apparaat.

Het grootste frisdrankbedrijf ter wereld heeft aangekondigd plannen te hebben om een compleet nieuwe markt te betreden. Coca-Cola wil keukenapparaten ontwikkelen waarmee je thuis zelf cola kunt maken. Grote, koelkastvullende flessen zullen daarmee tot het verleden behoren. (Maar je hebt er natuurlijk wel weer een ding op het aanrecht bij.)

De frisdrankproducent gaat in zee met het bedrijf Green Mountain Coffee Roasters Inc. Dit staat bekend om zijn koffiezetapparaten, maar is bezig om apparatuur te ontwikkelen die ook koude dranken kan serveren. Het bedrijf krijgt van Coca-Cola 1,25 miljard dollar als onderdeel van de overeenkomst om het vertrouwde merk in de snelgroeiende thuismarkt te introduceren.

Het product wordt vooral geprezen als een milieuvriendelijk alternatief voor de blikjes en flesjes. Volgens Green Mountain moet het volgend jaar op de markt komen.

Bron: PopSci

Beeld: Scott OlsonPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar