Nieuwe app geeft levensadvies

André Kesseler

26-02-2014 12:00:17

Door bepaalde patronen in ons dagelijkse digitale leven te analyseren, kan een nieuwe app ons helpen bij het maken van keuzes.

De app Predictables van de Israëlische ontwerper Dor Tal zoekt naar patronen in de dingen waar we over mailen, die we via onze smartphone bekijken, de hoeveelheid het geld die we van de bank opnemen of de plekken waar we ons bevinden. Op basis daarvan probeert hij adviezen te geven.

Dus als het systeem ‘ziet’ dat je op vrijdag een presentatie moet geven en uit analyse van je digitale gegevens blijkt dat je de hele week niets anders gedaan hebt dan nutteloze filmpjes kijken en met je vrienden in het park hebt rondgehangen, dan kan het je adviseren om je ziek te melden.

De resultaten van de app kunnen overigens met een kleine projector (een picoprojector) op elk oppervlak worden weergegeven. Inclusief je handpalm.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Predictables is een concept. Het is nog lang niet zo ver dat je op basis van de adviezen je leven in kunt richten. En misschien moeten we dat ook helemaal niet willen.

Bronnen: Dor DesignWired

Beeld: Dor DesignPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws