Picture Perfect: ISS scheert voorbij de maan

Laurien Onderwater

01-04-2019 08:59:53

ISS

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een bijzonder shot van het internationale ruimtestation.

Het zou hem acht jaar hebben gekost, maar de Australische amateurastronoom Ken Lawson heeft eindelijk de foto van zijn leven genomen. Op 14 maart kiekte hij – met zijn Canon 5D Mark IV-camera en een 8-inch-telescoop – het internationale ruimtestation ISS toen dit tussen de aarde en de maan voorbij raasde met een snelheid van 27.600 kilometer per uur.

maan ISS ruimtestation

Het was geen makkie voor Lawson om het station op de gevoelige plaat te leggen. Gezien vanaf de aarde duurt het slechts 0,3 seconden als het ISS de maan kruist, schrijft The Guardian. Maar Lawson is het gelukt en dat heeft geresulteerd in dit geweldige shot.

Op de website ISSTracker kun je het ruimtestation zelf volgen.

Bron: The Guardian

Beeld: Ken Lawson

KIJK 4/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Foto's

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis