Picture Perfect: pasgeboren walvis

Laurien Onderwater

04-02-2019 08:59:40

walvis

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: zeldzame opnamen van een jonge reus.

Ze zijn een van de grootste dieren op onze aardkloot, maar we weten nog bar weinig over ze: walvissen. Zo is er nauwelijks iets bekend over de manier waarop vrouwelijke walvissen kleintjes baren. Des te bijzonderder was het toen onderzoekers op Hawaï opnamen maakten van een kalf dat nog maar net bleek te zijn geboren.

De beelden werden voor de kust van Maui geschoten met een drone door wetenschappers verbonden aan het Mammal Research Program van Mānoa. Lars Bejder, een van de onderzoekers, filmde walvissen op een andere locatie toen hij werd gebeld door een lokale reisgids.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De gids pleegde het belletje na het zien van flink wat heisa in het water. Toen er ook bloed gespot werd, zullen de toeschouwers zich misschien zorgen hebben gemaakt. Dat bleek gelukkig niet nodig. Integendeel, toen het snuitje van een kleine walvis boven het water uit piepte, was het duidelijk: moeder walvis was net bevallen.

Bronnen: University of Hawai‘i News, IFLScience

Beeld: University of Hawai’i News

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes