Picture Perfect: prachtige hoop sterren

Laurien Onderwater

29-10-2018 08:59:05

sterrenhoop

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een sterrenhoop die op de gevoelige plaat is gelegd.

Astronomiefoto’s zullen ons nooit vervelen. KIJK wijdt er dan ook zo nu en dan een mooi beeldverhaal aan (binnenkort weer een, stay tuned!) Ook deze foto van de open sterrenhoop NGC 2467 is er een om in te lijsten.

Het beeld werd vastgelegd met het FORS-instrument gemonteerd op de Very Large Telescope (VLT) van de European Southern Observatory (ESO). Hoewel de telescopen van de ESO meestal worden gebruikt voor het verzamelen van wetenschappelijke data, kunnen ze ook prachtige beelden zoals deze vastleggen.

De sterrenhoop wordt soms ook wel Skull and Crossed Bones (doodshoofd en gekruiste beenderen) genoemd, omdat je ergens in de hoop sterren een grijnzende schedel zou moeten zien. In onderstaand beeld heb je redelijk wat fantasie nodig om het doodshoofd tussen alle sterren te ontwaren, maar deze foto maakt de bijnaam van de sterrenhoop al een stuk duidelijker.

Maak ondertussen van onderstaande foto een printje, lijst hem in en hang hem boven je bed.

sterrenhoop

Bron: ESO

Beeld: ESO

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Foto's

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis