Filmpje: robot schrijft je kerstkaarten

Laurien Onderwater

12-12-2017 08:59:41

kerstkaarten

YouTuber en – volgens eigen zeggen – shitty robots-maker Simone Giertz komt met weer een, eh, ingenieus idee: een robotarm gebruiken om je kerstkaarten te schrijven.

Niet iedereen doet eraan mee, maar nog steeds worden er in december veel kerstkaarten verstuurd in Nederland. Ontzettend leuk om te krijgen, maar om ze zelf te schrijven, is een tijdrovende klus. Zo dacht de Deense YouTube-ster en maker van waardeloze robots Simone Giertz er ook over. Ze kwam met een oplossing: een robotarm van Kuka (van bijna 85.000 euro) die haar kaarten versierde. Of nou ja, bekladderde is waarschijnlijk beter verwoord.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bij nader inzien blijkt de Kuka robotarm toch niet geschikt te zijn voor de taak. Niet zo verwonderlijk, aangezien deze mechanische armen worden gebruikt voor grovere taken als het bouwen van auto’s of het stapelen van pallets. Dus niet voor het fijnere werk, zoals schrijven. Nice try, Simone.

Bronnen: YouTube: Simone Giertz, Popular Mechanics

Lees ook:

KIJK 12/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer DIY

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis