Samsung stuurt geheugenkaartjes naar 37 kilometer hoogte

KIJK-redactie

27 January 2011 16:00

Samsung probeert de kwaliteit van zijn geheugenkaartjes aan te tonen door ze de stratosfeer in te sturen en ze op papieren vliegtuigjes weer naar beneden te laten komen.

In het kader van het Project Space Planes stuurden reclamemannen van Samsung een heliumballon de lucht in met als lading tweehonderd papieren vliegtuigjes. Elk van deze bouwsels droeg een SD-kaart van 8 gigabyte met zich mee, met daarop een boodschap van een willekeurig persoon. Aan de ontvanger de vraag om online de goede ontvangst op hun website te melden.

De actie heeft als doel om te laten zien hoe duurzaam de geheugenkaartjes van Samsung zijn. Het bedrijf verwacht dat de kaartjes op hun weg naar beneden onder andere magnetisme, stof en vocht zullen moeten overleven.

De ballon, gevuld met 7815 liter helium, steeg tot een hoogte van 37.339 meter voordat hij brak en terugviel naar de aarde. Op een hoogte van 36,5 kilometer werden de vliegtuigjes losgelaten. Waar ze terechtkomen is onbekend, maar we kunnen er zeker van zijn dat ze heel wat verder zullen reizen dan de ballon met adreskaartje die we vast allemaal als kind wel een keer de lucht in hebben gelaten.

Bronnen: Wired, Project Space Planes

Beeld: Project Space Planes


Meer Nieuws