Picture Perfect: selfie vanuit de ruimte

Laurien Onderwater

22 October 2018 08:59

BepiColombo

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: BepiColombo zijn allereerste foto.

Waar Mars om de haverklap bezoek krijgt van onbemande ruimtescheepjes, landers en rovers, hebben we de planeet Mercurius nog nauwelijks van dichtbij bekeken. Maar daar brengt sonde BepiColombo verandering in. Het ruimtescheepje dat in de nacht van 19 op 20 oktober succesvol is gelanceerd, moet de mysteries van buurplaneet Mercurius gaan ontrafelen.

En nu al heeft ‘Bepi’ ons op een selfie getrakteerd, laat de European Space Agency (ESA) weten. Op de foto is één van zijn ontvouwde zonnepanelen te zien. Linksonder op de foto zie je gedeeltelijk de zonnesensor die onderdeel is van de Mercury Transfer Module (MTM).

BepiColombo zal pas, als alles goed verloopt, in 2025 veilig in een baan om Mercurius komen en dan begint de missie pas écht. Dus we zullen vast en zeker nog vaker worden getrakteerd op foto’s van het ruimtescheepje.

Bron: ESA

Beeld: BepiColombo/ESA

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Foto's