Skyrim beste game 2011 volgens bezoekers KIJK.nl

kijkmagazine

18 December 2011 13:00

The Elder Scrolls V: Skyrim

Bezoekers van deze site hebben de mega-RPG The Elder Scrolls V: Skyrim uitgeroepen tot de beste game van het afgelopen jaar.

In een poll die de afgelopen twee weken liep op KIJK.nl, kon gekozen worden uit tien toptitels uit 2011, uitgekozen in overleg met de redactie van Gamer.nl. De ranglijst die uit deze poll rolde, ziet er als volgt uit:

  1. The Elder Scrolls V: Skyrim (24,1 procent)
  2. Call of Duty: Modern Warfare 3 (21,3 procent)
  3. Battlefield 3 (16,3 procent)
  4. Portal 2 (13,5 procent)
  5. Assassin’s Creed: Revelations (8,5 procent)
  6. The Legend of Zelda: Skyward Sword (7,8 procent)
  7. Uncharted 3 (4,3 procent)
  8. Batman: Arkham City (2,8 procent)
  9. Deus Ex: Human Revolution (0,7 procent)
  10. Gears of War 3 (0,7 procent)

Oftewel: de Amerikaanse spelontwikkelaar Bethesda mag zichzelf op de schouders kloppen, want hun mega-role-playing game Skyrim wist alle andere toptitels voor te blijven. Wel was er een tijdlang sprake van een nek-aan-nek-race met de nummer 2, de first-person shooter Call of Duty: Modern Warfare 3.

Michel Musters, hoofdredacteur van Gamer.nl, vindt de winnaar terecht. “Het doet mij goed om te zien dat zo’n diepgaande game het populairst is bij de KIJK-lezers”, zegt hij. “Skyrim heeft alles wat je van een computerspel verlangt: een interessante, fantasierijke setting, de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt, en het belangrijkste: letterlijk honderden uren aan speelplezier.”

Musters vindt het verder interessant dat Modern Warfare 3 bijna even goed scoorde. “Ondanks de kritiek dat de Call of Duty-reeks in herhaling begint te vallen, hebben gamers gesproken en blijft men jaar in, jaar uit genieten van de shooterreeks, niet in de laatste plaats door de verslavende multiplayer.”

Wel had Deus Ex: Human Revolution wat de Gamer.nl-hoofdredacteur betreft wat meer stemmen mogen krijgen. “Misschien spreekt de futuristische setting niet genoeg mensen aan. Alsnog de moeite waard om te spelen!”

En tja, uiteraard ontbraken er goede titels in het lijstje waaruit kon worden gekozen. Stond jouw favoriet er niet tussen, voel je dan vooral vrij om hem in de reacties onder dit bericht een hart onder de riem te steken.


Meer Nieuws