Techionista: Hover Camera vliegt achter je aan

KIJK-redactie

08-05-2016 16:00:49

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: een vliegende camera.

Deze camera MOET ik hebben: de Hover Camera. Je houdt hem op de gewenste hoogte, laat hem los et voilà: hij blijft gewoon zweven. En nog cooler: hij kan je zelfs al zwevend volgen. Awesome!

Onlangs kocht ik een nieuwe camera en wát is dat ding geweldig. Het is de Canon Legria Mini X en ik vermoed dat het – naast mijn Nest-camera en mijn Hue-lampen – tot nu toe de coolste aankoop van dit jaar is. Er zit een ge-wel-di-ge microfoon in, en het schiet HD-beelden. Desgewenst in breedbeeld. Ik maakte er onder meer deze vlog voor Bright mee. Maar het fijne ding heeft nog steeds één nadeel: als je alleen op stap bent voor een vlog, krijg je er snel een lamme arm van…

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Daarom kan ik niet wachten tot de Hover Camera op de markt komt. Een superveilige drone, dankzij zijn afgesloten propellers; die blijft zweven waar je hem hebben wil. Hij zal niet de kwaliteit hebben die mijn Canon heeft, maar waarschijnlijk evenaart ie smartphone-kwaliteit. En soms is dat goed genoeg. Meer info over de drone vind je hier en hier.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar