Op afstand contact hebben via een teddybeer

Naomi Vreeburg

27-10-2015 16:00:44

Een geliefde kilometers verderop kun je nu zien door de ogen van deze teddybeer. Bovendien imiteert hij je bewegingen.

Heb je een lange-afstandsrelatie? Dan zijn er natuurlijk tal van technologieën om elkaar toch te kunnen horen en zien, denk aan Skype en de oude vertrouwde webcam. Maar een Japanse start-up heeft nu een origineel alternatief: een teddybeer die jouw gebaren in real time nadoet en je stem laat horen aan je partner, ook al ben je kilometers van hem of haar verwijderd.

Virtual reality

Het systeem werkt nu als volgt. Allereerst plaats je een virtual reality headset op je hoofd waar de Japanners een bewegingssensor in hebben geïnstalleerd. Je kijkt op dit moment letterlijk door de ogen van de teddybeer die zich in de buurt van je geliefde bevindt. Deze knuffel is ook uitgerust met een bewegingssensor; door je hoofd te bewegen, gaat de kop van de beer heen en weer.

Niet ideaal, want weinig mensen hebben een Oculus Rift in hun laatje liggen. Daarom zijn de ontwerpers druk bezig om de VR-bril te vervangen door mobiele telefoons die de meesten wel in huis hebben.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Natuurlijk kun je niet alleen de kop van het pluchen beest bewegen. Ook de poten zijn in staat jouw gebaren na te doen. Hiervoor maken de Japanners gebruik van een Xbox-controller.

Hond of kat

Tatsuki Adaniya, de bedenker van het systeem, wil eind 2016 een aantal exemplaren verkopen aan andere ontwikkelaars. Deze ‘robots’ zullen niet zijn uitgerust met een teddybeervachtje, zodat de ontwikkelaars een eigen versie kunnen maken. Denk aan een pluchen hond of kat, het is maar waar je partner van houdt.

Bronnen: MIT Technology review via Engadget, GizmodoPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes