Tweebenige robot Ford moet postbode vervangen

kijkmagazine

23-05-2019 12:59:36

Maak kennis met Digit, de nieuwe bezorgrobot van autoreus Ford.

Bij de naam Ford denk je waarschijnlijk niet meteen aan robots. Maar daar wil het Amerikaanse automerk verandering in brengen. Het bedrijf werkt aan zelfrijdende bestelbusjes met een robot die pakketjes aan de deur bezorgt.

Lees ook:

Cloud

De tweebenige robot, Digit genaamd, is ongeveer anderhalve meter hoog en kan 18 kilo aan gewicht tillen. Hij is uitgerust met camera’s en LiDAR, een technologie die gebruikmaakt van laserpulsen om de afstand tot objecten te meten. Daarmee kan hij de weg van het bestelbusje naar de voordeur vinden. Verder kan de robot op ongelijk terrein lopen en rechtop blijven staan als hij tegen iets of iemand aanbotst.

Als Digit een onverwacht obstakel tegenkomt, stuurt hij een foto van de hindernis naar het bestelbusje zodat die een oplossing kan verzinnen. Als de auto het antwoord ook niet weet, kan de informatie naar de cloud worden gestuurd en de hulp van andere bestelbusjes worden ingeschakeld.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Nog even wachten

Ook kan Digit zich eenvoudig opvouwen, zodat er meer ruimte voor vracht ontstaat. Wanneer een bestelbusje op zijn bestemming arriveert, gaat de achterdeur open en ontvouwt Digit zichzelf. Vervolgens pakt hij een pakket en levert dit af aan de voordeur van de klant.

Ford werkt aan het project samen met robotmaker Agility Robotics, die Digit de komende tijd streng wil gaan testen. Het bedrijf heeft nu nog maar de capaciteit om twee robots per maand te maken. Helaas gaat het dus nog even duren voordat Digit met een pakketje op de stoep staat.

Bron: Ford/The Verge

Beeld: Ford

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws