Vrouwenlippen verraden kans op orgasme

kijkmagazine

30 June 2011 09:00

lippen

De lippen van een vrouw voorspellen haar kans op een vaginaal orgasme.

Dat schrijven Schotse onderzoekers onder leiding van sexuoloog Stuart Brody in het Journal of Sexual Medicine. Het gaat daarbij om het knobbeltje in het midden van de bovenlip, recht onder de verticale sleuf van de neus naar de lippen.

Dat knobbeltje kan meer of minder naar voren staan, en daarin zit ‘m nou net het verschil. Vrouwen met een prominenter knobbeltje hebben namelijk vaker vaginale orgasmes dan vrouwen die kleiner zijn geschapen. Dat bleek uit een online enquête onder ruim 250, voornamelijk Schotse, vrouwen van gemiddeld 27 jaar. Zij gaven zelf aan hoe groot het knobbeltje was, en in hoeverre ze vaginale orgasmes hadden.

Dat laatste is ook meteen één van de zwakke punten van de studie: het zou betrouwbaarder zijn geweest als de grootte van het knobbeltje was vastgesteld door een onafhankelijke onderzoeker. Daarnaast is er nogal controverse over het verschil tussen een clitoraal orgasme (veroorzaakt door stimulatie van, je raadt het al, de clitoris) en een vaginaal orgasme (door het stimuleren van de vagina an sich). Sommige wetenschappers zeggen dat er eigenlijk geen verschil is, en Brody vond alleen een verband met de vaginale variant.

Hoe dan ook, het geeft in ieder geval voldoende stof om over na te denken. En de volgende keer dat je op vrouwenjacht gaat met je wingman, kun je ‘perfecte lippen’ toevoegen aan je verlanglijstje. Baadt het niet, dan schaadt het ook niet.

Bron: TheBodyOdd, Journal of Sexual Medicine
Beeld: Ibrahim lujaz/CC BY-SA










Meer Nieuws