Welk wezen zien we hier?

Naomi Vreeburg

2016-12-07 16:00:53

wezen

Dit bolletje met veren is op de gevoelige plaat vastgelegd aan de kust van Bali. Wat is het?

De oceaan zit tjokvol wezens die er vreemd voor ons uitzien. Neem nu deze opmerkelijke paarse bol of deze zeeslak die een wel heel bijzondere manier van eten heeft. En aan dit lijstje kunnen we ook het waterdier in onderstaand filmpje (vanaf 1:31) toevoegen. Naar welk maf beest kijken we dit keer?

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Dit is een zeelelie die veerster (of haarster) wordt genoemd. Niet zo gek, aangezien zijn armen heel veel weghebben van veren. De hoeveelheid armen is afhankelijk van de soort. Sommige hebben er maar liefst 200! Door te flapperen met deze veren kunnen de dieren zich niet alleen verplaatsen, maar ook hun prooien richting hun mond wapperen.

Net als wij moeten veersterren ook poepen wanneer ze een lekker hapje tot zich hebben genomen. En vanwege hun U-vormige darmkanaal komen de uitwerpselen uit een anus die zich naast de mond bevindt… Gekke beestjes.

Bronnen: Gizmodo, Geekology

Filmpje: Els van den EijndenPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys