Foto’s: deze wezens lijken op geslachtsdelen

Naomi Vreeburg

22-06-2017 11:00:05

geslachtsdelen

Dieren en planten nemen soms merkwaardige vormen aan. En de evolutie koos ervoor om deze zes organismen uit te rusten met een genitaliën-look. Een fotoreportage. 

Hoewel het dier op de foto hierboven pindaworm wordt genoemd, zien we er toch echt iets anders in. Deze afbeelding ging al snel viral nadat Australische onderzoekers hem deze week aan de buitenwereld toonden. Maar het is niet het enige dier dat veel weg heeft van een geslachtsdeel. Andere beesten en planten kunnen er ook wat van… Vijf voorbeelden.

geslachtsdelen

Maak kennis met de Chaetopterus pugaporcinus, ook wel de dikbilworm genoemd. Het wezen – dat naast een enorme kont ook redelijk wat weg heeft van het vrouwelijke geslachtsdeel – is te vinden in de oceaan en heeft de grootte van een hazelnoot.

geslachtsdelen

Een bak vol penissen, zou je zeggen. Maar dit zijn wormen van de soort Urechis unicinctus, ook wel penisvis genoemd. In Japan en China lusten ze het dier rauw. Letterlijk.

geslachtsdelen

Goedemorgen! Wat komt daar aangekropen? Het is de Atretochoana eiselti, ook wel floppy slang genoemd. Een hele verkeerde benaming, want het is een wormsalamander.

geslachtsdelen

Dan weet je dat de Italiaanse loodgieter (Mario!) af en toe over vleesetende planten moet springen. Deze Jakkalskos heeft daar wel wat van weg. Maar je kunt ook iets anders in de parasitaire plant zien…

Last maar zeker not least, de eikelworm! De dieren graven zich het liefst in zand en modder in de zeebodem. Hier laten ze meestal hun eikelvormige slurf (proboscis) een stukje boven het oppervlak uitkomen. Kiekeboe…

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Foto's

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis