Boek: De genialiteit van vogels

KIJK-redactie

18 October 2017 10:59

vogels

In De genialiteit van vogels neemt Jennifer Ackerman je mee op reis door de wereld van vogels en verschaft ze je verschaft een nieuwe blik op hun uitzonderlijke talenten.

Op de KIJK-site wijden we er regelmatig een berichtje aan: slimme vogels. Pas nog, over raven die onthouden door wie ze in de maling zijn genomen. Voor wie dit soort berichten naar meer smaakt, is het boek De genialiteit van vogels een feestmaal. Aanstekelijk formulerend zet Jennifer Ackerman de laatste wetenschappelijke inzichten over vogelintelligentie op een rij, gelardeerd met intrigerende observaties en anekdotes. Zo leer je over duiven die impressionistische van kubistische schilderijen weten te onderscheiden en over wilde kalkoenen die zich bedaard scharrelend lijken voor te doen als tamme kalkoenen, waardoor ze uit handen van jagers weten te blijven. Een gedegen overzichtswerk en tegelijk verrassend leuk leesvoer.

**** | 384 pagina’s | €24,99

Tekst: Inge Fraters

Cover Kijk 10Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer KIJK tipt