KIJK 7/2018 in de schappen!

Laurien Onderwater

21 June 2018 07:59

KIJK 7/2018

Vanaf vandaag kun je de nieuwste editie van KIJK in de winkel of op je deurmat vinden. Met op de cover: FBI onder vuur.

Heibel in Washington. De oudste veiligheidsdienst van Amerika is volgens president Donald Trump met een heksenjacht tegen hem bezig. Het is een nieuw hoofdstuk in de toch al opzienbarende geschiedenis van de FBI. Maar wordt dit ook het laatste hoofdstuk? Je leest er alles over in KIJK 7/2018.

Verder in dit nummer:

  • Complot! De smartphone maakt het voor geheime diensten een stuk gemakkelijker om mensen te traceren, te volgen en af te luisteren.
  • Als we langere tijd niets om handen hebben, kan dat op een gegeven moment onverdraaglijk worden. Waarom vinden we verveling zo vervelend?
  • De Amerikaanse kolonel John Boyd bedacht tientallen jaren geleden de OODA loop: een onfeilbare techniek voor het luchtgevecht. Werkt deze loop anno 2018 ook nog bij de F-35?
  • Met behulp van algoritmes probeert SciSports de beste spelers voor voetbalteams aan te wijzen. Kan er zo ook voor gezorgd worden dat Oranje bij het volgende WK wél weer meedoet?

KIJK 7/2018 ligt in de winkel tot en met 18 juli voor 5,99 euro. Je kunt het nummer ook online bestellen in onze webshop.

Beeld cover: Remi Benali/2011 Gamma-Rapho/Getty Images, Berlinda van Dam/Hollandse Hoogte, Bart van Overbeeke/TU Eindhoven, iStock/Getty Images.


Meer Mens