4 aliencomplotten op een rij

KIJK-redactie

09-05-2017 13:00:01

aliens

Al jaren houdt de vraag ons bezig: zijn we alleen in het universum? Volgens sommigen is het antwoord duidelijk nee. En deze vier vreemde ‘gebeurtenissen’ zouden daar het bewijs van zijn. 

Black Knight

Volgens sommigen houden aliens ons al duizenden jaren in de gaten met een mysterieuze satelliet. Deze Black Knight zou uit het zonnestelsel van de dubbelster Epsilon Boötes komen, ruim 200 lichtjaar hier vandaan. Waarom zulke verre buren zo’n langdurige interesse in ons hebben, is onduidelijk. De NASA weet in elk geval dát we in de gaten worden gehouden, zeggen complotdenkers, maar de ruimtevaartorganisatie houdt het bestaan van de mysterieuze satelliet angstvallig geheim.

Roswell

Misschien wel de bekendste alien-complottheorie. Bij Roswell (New Mexico) zou in 1947 een buitenaards ruimteschip zijn neergestort. Militairen borgen de resten en onderzochten misschien omgekomen en nog levende inzittenden. In werkelijkheid was het gecrashte object een ballon die signalen van Russische kernproeven moest opvangen.

Project Serpo

Aliens op aarde? Wij bezochten hén juist. In een geheim Amerikaanse uitwisselingsprogramma zouden twaalf astronauten in 1965 naar de planeet Serpo zijn gereisd. Sommige ruimtevaarders overleden door de intense straling van de twee zonnen van Serpo. Volgens andere versies van het verhaal keerde een deel levend terug en besloten enkele anderen op Serpo te blijven.

Rosetta

Moest de ruimtesonde Philae wel echt komeet 67P bestuderen? Onzin, meldde de website UFOSightingsDaily.com nadat Philae in 2014 op de komeet was geland. 67P zou helemaal geen komeet zijn, maar een buitenaards object. De NASA ging op onderzoek uit nadat onbekende signalen waren opgevangen uit het deel van ons zonnestelsel waar 67P zich bevond.

Dit is een kader uit de Complot!-aflevering ‘Aliens bespioneren ons’ te vinden in KIJK 6/2017. Deze editie ligt in de winkel vanaf 26 mei tot en met 21 juni. 

Meer informatie:

Tekst: Anouk Broersma

Beeld: NASAPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Achtergronden

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis