Star Wars-speelgoed, een zwevende platenspeler en 3D-printer

KIJK-redactie

15-12-2016 13:00:29

Een 74-Z Speeder Bike die je als drone bestuurt, plaatjes draaien op een maglev-speler en een intrigerende 3D-printer: een selectie uit de gadgets die we bespreken in KIJK 1/2017

Hebben!

Natuurlijk is 271 euro en 39 cent best veel geld voor speelgoed. Zeker voor een toy die je nooit écht gebruikt, maar alleen in je woonkamermuseum gaat uitstallen. Anderzijds: een 74-Z Speeder Bike (inclusief scout trooper) met licht- en geluidseffecten die je als drone kunt besturen en die 50 kilometer per uur haalt, dat is ook wel… Nee, dit is zó vet dat we de vorige zin niet eens afmaken. Bestellen!

Vlieg nu naar www.firebox.com

Zweefspeler

Veel hipsterder dan dit wordt het echt niet: de platenspeler MAG-LEV Audio, die je draaiende elpees laat zweven in de lucht. Inderdaad, met magneetjes en zo.74-Z Speeder Bike Want, in de woorden van de bedenkers, de uplifting experience van muziek luisteren is dan even indrukwekkend als de uplifting experience van zweven. Of zoiets. Enige vraag: kan hij ook een beker hipsterkoffie laten vliegen?

Lees meer op www.maglevaudio.com

3D3

De Nederlandse firma Ultimaker gooit internationaal weer hoge ogen met de Ultimaker 3.3d3 Deze open-source-3D-printer lijkt zich vooral te richten op de zakelijke markt – wat onder meer blijkt door het dual-extrusion-systeem, waarmee je met twee materialen tegelijk kunt printen. De machine kost 3495 euro – maar daarna kun je wel gewoon je eigen geld printen.

Check de details op ultimaker.com

Tekst: Rik PeetersPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Artikelen

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis