Chinese ballon maken van spullen achter de douane

Naomi Vreeburg

2016-06-07 09:00:27

chinese ballon

Een Chinese ballon in elkaar flansen met spullen gekocht op Schiphol is een leuk idee, maar het pakt niet altijd even goed uit.

Gasthoofdredacteur Rolf Hut is opgegroeid onder de rook van Schiphols Zwanenburgbaan en mocht thuis met oud en nieuw nooit Chinese ballonnen aansteken. Je weet wel, van die papieren dingen die met een kaarsje als warmtebron naar de hemel zweven. Een Chinese ballon achter de douane op Schiphol maken, was dus een soort van zoete wraak voor die ballonloze jaarwisselingen.

Rolf kocht achter de douane een See Buy Fly-tas, een blikje bier, plakband, een T-shirt, Strohrum, een aansteker en twee rietjes en maakte zijn Chinese ballon. Maar dat het niet altijd lukt om de ballon de lucht in te krijgen, wordt wel duidelijk uit het onderstaande filmpje:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Dit is een stukje uit het artikel ‘Makerspace Schiphol’, te vinden in KIJK 6/2016. Voor dit stuk onderzocht de MacGyver-wetenschapper welke spullen je kunt knutselen achter de douane.Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Artikelen

Nieuwste editie

Met onder andere: Militair maatwerk - Bibberend of zwetend naar de top - De kracht van de kudde